Sivun näyttöjä yhteensä

Translate

perjantai 26. kesäkuuta 2015

Nuoripari

Saanko esitellä: nuori pariskunta Krisse ja Riku Solbacka!


Nämä nuket saapuivat jo jokin aika sitten, nyt vasta olen saanut heille vähän vaatteita aikaiseksi niin sopii esittäytyä.

Riku on ajanut kesäksi päänsä kaljuksi mutta eiköhän se siitä taas syksyä kohti ala kasvaa. Nähtäväksi jää hiusten väri!
Aloitin näistä Rikun housuista, ovatko nyt sitten shortsit vaiko kalsarit. Pitkät housut pitää myös tehdä.

Seuraavaksi sai Krisse pikkuhousut ja kesätopin.






 Krissen hame on neulottu ohuesta pellavalangasta, siitä tuli kauniisti laskeutuva. Olisi vain kannattanut neuloa se ohuemmilla puikoilla, olisi tullut kauniimpi eikä niin läpinäkyvä.

Rikun paidan neuloin kaksinkertaisesta ompelulangasta, molemmat hiukan eri sävyisiä niin tuli aika kiva pinta.

Nuoret etsivät kovasti asuntoa, muutamaa ovat jo käyneet katsomassakin mutta mieleistä ei vielä ole löytynyt. Varmaankin joku pieni yksiökin kelpaisi kunhan se tuntuisi "omalta"
                                  

perjantai 12. kesäkuuta 2015

Vihdoinkin!

No niin, vihdoinkin sain katkaistua tämän pitkän blogihiljaisuuden, jo oli aikakin! Jotenkin kaikki aika on hurahtanut ihan muuhun( aika iso osa ajasta on mennyt ihaillessani muiden ihania aikaansaannoksia).
Nyt on sitten asioita kertynyt niin paljon etten tiedä mistä edes aloittaisin. Jotain minihommia olen kuitenkin koko ajan tehnyt kaiken muun ohessa, pääasiassa neuletöitä. Niitä nyt vaan on niin mukava tehdä aina kun ei ole kummempaa tekemistä tai telkkaria katsellessa ja automatkoillakin.
Laitanpa tähän joitakin vanhoja kuvia aikaansaannoksistani:

Tästä jakusta puuttuu vielä napit, eipä niitä tarvikaan jos laittaa alle pienen puseron.

Tämä herrasmies sai myös vaatteet paitsi paita oli vain harjoituskappale. Se pitää tehdä uusiksi, nyt tiedän paremmin miten sen teen, toivottavasti onnistun sen kanssa.

Tämä vanhempi rouva sai myös kaikki vaatteet, jotenkin naisten vaatteita on kivempi ja helpompi tehdä kuin miesten.

Sitten innostuin tekemään vauvanvaatteita, nämä on neulottu kaksinkertaisesta rullalangasta.



Näitä olikin varsin mukava neuloa ja kiva kun pikkuiset saivat vaatetta päälleen!

Vähän isompia tyttösiä uusissa mekoissaan.

Tämä asu oli tilaustyö jo viime talvelta.

Näitä Stömsöstä tuttuja jakkuja on tullut virkattua useampia eri väreistä ja väriyhdistelmistä, villalangasta, puuvillalangasta ja pellavalangasta. 
Vielä pikkuinen mekko

Nämä mekot onkin jo myyty

Nämä tulivat mukaan Lahden nukkekotimessuille
 Kaikenlaista muutakin on tullut näprättyä, kuvia ei aina tule otettua. Kuten esimerkiksi kukka-amppeleita ja kukkia tein myös messuille, pannunalusia, tuossa kuvassa näkyvät laukut.

Suunnitelmissa olisi yrittää tehdä kankaisia vaatteita, tytöille kesämekkoja, miehille paitoja ja housuja. Kankaita minulla on valmiina odottamassa moneen lähtöön, inspiraatiota vain odottelen.

Varsinainen iso projektikin odottaa tuossa että innostuisin taas jatkamaan, nimittäin rintamamiestaloni 1:18 koossa. Siinä alkaa ajasta tulla tiukkaa, se pitäisi olla valmis näyttelyyn joka on ensi helmikuussa. 

Projekteja riittää muitakin, vanha kartano vaatii uudistamista, vitriiniin olisi tulossa uusi nukkekoti, nuket odottavat jo kärsimättöminä milloin pääsevät kotiin pois hyllyiltä pyörimästä.
Pari Lundbytäkin on odottamassa että otanko käyttöön vai myynkö pois mikä tietysti olisi järkevintä.

Kauppatalon lelukauppakin on vielä vailla joitakin hyllyjä, lelut pitäisi saada lattialta pois.
Ai niin ja pari pikkuista kaupparakennusta odottaa myös tyhjänä. En vaan ole vielä osannut päättää mitkä kaupat niihin tulee.
Mukavaa kuitenkin ettei ainakaan ole tekemisen puutetta ja aika kuluu kuin siivillä kun näitä minihommia värkkäilee. Aina kun onnistuu tulee hyvä mieli pitkäksi aikaa.