Sivun näyttöjä yhteensä

Translate

tiistai 3. joulukuuta 2013

Mariannen makeiskauppa

Juuri sopivasti näin joulun alla avasi vihdoin karkkikauppa ovensa. Kyllä Kirsikkakujan asukkaat ja varsinkin lapset olivat sitä jo vesi kielellä odottaneetkin.
Makeiskaupan myyjättärenä on Marianne, joka on onnellinen kun sai vuokrasopimuksen kauppatalon vielä tyhjänä olleeseen myymälätilaan. Se olikin juuri sopiva sekä kokonsa että sijaintinsa puolesta.
Marianne on jo tutustunut alakerran kahvilan Gretaan ja kukkakaupan Orvokkiin, tytöt ovat hyvin samanhenkisiä ja heillä tuntuu olevan oikein hauskaa yhdessä kun vain aikaa yhdessäoloon riittäisi. Aina sitä kuitenkin jossain välissä löytyy aikaa piipahtaa toistensa luona ja vaihtaa muutama sana.

Marianne tuli mukaan joskus kirpparilta aivan alastomana, niinpä tein sitten neulehameen ja puseron. Kenkiä en vielä ole löytänyt ja niin Marianne sai kuitenkin edes villasukat jalkoihinsa ettei aivan paljasjaloin tarvitse olla.
Valikoimaa kauppaan on kertynyt jo aivan mukavasti vaikka täydennystäkin vielä tarvitaan. Marianne on kyllä tilannut tikkukaramelleja, lakritsirullia ja muutakin, tukkukaupassa on vain ollut joitain toimitusvaikeuksia mutta eiköhän se siitä selviä.
Aika paljon olen ostanut makeisia FB:n nukkekotikirppikseltä, siellä on niin taitavia tekijöitä. Itsekin niitä olen väkertänyt ja vaikka pieniä ovatkin, kyllähän niihin aikaa uppoaa. Varsinkin noihin paperipäällysteisiin irtokarkkeihin tuolla takaseinällä.
Ensin leikkasin pieniä paloja karkkipapereista, sitten liimaa päälle ja siihen pieni helmi. Sitten vain kieputin ne karkeiksi ja vielä leikkasin enimmät turhat paperit pois.

Tässä Fazerin sinisiä, eihän ne hääppösen näköisiä näin ole mutta kyllä ne tuolla kaupan hyllyllä ihan täydestä menee. (toivottavasti)
                                                            Suukkoja ja suklaata

                                                  Lakritsia ja erilaisia karkkipusseja.

Olkaa hyvä, tässä olisi maistiaisia avajaisten kunniaksi, olisi piparkakkuja ja englanninlakuja, maistakaa, ovat oikein hyviä!  Pitää vielä erikseen mainita tuo ihana suklaapukki tuossa oikealla kassakoneen vieressä! Se on Saara Vallinevan tekemä niinkuin monet muutkin karkit tässä kaupassa, todella taitavasti tehtyjä!


1 kommentti: