Sivun näyttöjä yhteensä

Translate

lauantai 8. helmikuuta 2014

Vaatetusta

Minusta on häiritsevää jos ja kun joillakin nukeilla ei ole vaatteita, säälin niitä ja yleensä kääräisen ne vähintäänkin johonkin kankaaseen odottamaan kunnes saan inspiraation vaatteiden tekoon. Joskus se voi kestää tosi kauankin.
Eilen kuitenkin innostuin kun oli jo ihan huono omatunto siitä että Tarulta ostamani vanha rouva joutui aina vaan lojumaan ilman vaatteita.
No tuumasta toimeen ja aloitin alusvaatteista, pitäähän nyt kunniallisella rouvasihmisellä olla  kunnon alusvaatteet.
Tällaiset niistä sitten tuli:

Tähän käytin vanhan tosi ohuen nenäliinan, niitä olen ostanut kirppiksiltä aina kun olen löytänyt mieleisiä. Ne ovat hyvää materiaalia juurikin alusvaatteisiin ja myös vaikkapa verhoihin ja liinavaatteisiin.
Sitten alkoi pähkäily että minkäslaista mekkoa sitten. Aloin käydä lävitse kangasvarastojani ja niitä on siis paljon. valikoimaa pitäisi olla vaikka minkälaisiin vaatteisiin mutta ei vaan löytynyt mieluista, sellaista joka olisi tuntunut "oikealta".  Siinä alkoi sitten jo inspiraatiokin häipyä joten vein rouvan huilaamaan sovittelun vaivoista. Toivottavasti uni maistui nyt kun oli edes uudet alusvaatteet.

Löysin kuitenkin ihan vahingossa joskus kirppikseltä ostamani nuken jolla ei myöskään ollut rihmankiertämää, niin tein sitten sille mekon. Ehkäpä tämä vielä nimetön nukke päätyy vaikka johonkin kauppaan myyjäksi.

Tämän mekon tein vanhasta hameesta jossa oli tällainen rimssu helmassa niin ei tarvinnut paljoa edes ommella.
Jätin sitten asian hautumaan yön yli ja tänään aloin uudestaan katsella kankaitani. Löytyi moneen tarkoitukseen kivoja, kun vain tulisi tehtyä.
Kankaiden joukossa oli ruskea pikkuruutuinen kangas josta olen joskus tehnyt housut parille miesnukelle. Nyt tuli mieleeni että voisihan se sopia hameeksikin.
Siitä sitten vaan ompelemaan ja nyt kokeilin uutta kaavaa jonka löysin netistä.
Puserokin piti vielä saada ja päädyin harmaaseen silkkiin. Mahdollisimman helpolla mallilla ja vähän nauhaa lisäksi ja se oli siinä! Kaulaan vielä pieni koru ja vanharouva vaikutti ihan tyytyväiseltä!


Kun nyt olin kerran vauhdissa niin tein samantien toisen samanlaisen hameen. Helmasta jätin koristenauhan pois, näyttää ihan ok tämmöisellä modernimmallakin nukella.

 Tässä en ole silittänyt saumoja auki niinkuin tuossa toisessa. Puseron ja sukat kudoin joskus aiemmin.

Ideoita ompeluihin minulla olisi vaikka kuinka paljon, verhoja, tyynyjä ja kaikenlaista muutakin olisi kiva tehdä mutta jotenkin en vaan löydä inspiraatiota, hyvä kun nyt nämä sain aikaiseksi.

3 kommenttia:

  1. Mukavan näköisiä vaatteita nuket saivat hyvistä kankaista. Minäkin olen jo vuosia ostellut hyviä vanhoja nenäliinoja ja käytän niitä nukenvaatteisiin.

    VastaaPoista
  2. Tämän saman vaatongelman äärellä on täällä oltu jo viikko tolkulla. Monta nukkea joilla olen hemmotellut itseäni jo jouluksi ja nyt sen jälkeen on tuossa odotellut sitä inspistä ja ennen kaikkea oikeita kankaita. Kumma, vaikka niitä on pilvin pimein, niin ei sitä oikeata tunnu sitten olevan kumminkaan. Saa nähdä kauanko menee. Sinä olet loihtinut oikein onnistuneet asun. Erityisesti tuo hameen kuosi on kaunis ja viehättää silmää. Hän on hurmaava.

    VastaaPoista
  3. Kiitos Sirkkis ja Anne, ihana saada kommentteja! :)

    VastaaPoista