Sivun näyttöjä yhteensä

Translate

tiistai 17. syyskuuta 2013

Villapaitoja Lundbyssä

Kaarina poikkesi tapansa mukaan Railin luona kahville ja siinä samalla oli kiva vaihtaa kuulumisia ja vähän muutenkin juoruilla. Tällä kertaa Kaarinalla oli aivan uusi pusero päällään, johon Raili oitis ihastui!

Mistä noin hienon neulepuseron olet ostanut? kysyi Raili heti. Enhän minä tätä ole ostanut, itse neuloin. Innostuin kun löysin näin mukavaa liukuvärjättyä lankaa, eikö vaan tullutkin kiva, hehkutti Kaarina. Meillä pitäisi koko perheelle saada uudet lämpimät puserot nyt kun syyskylmätkin ovat tulossa. Pitäisiköhän minunkin yrittää neuloa itse, mietti Raili.
Kaarinan mielestä se  oli niin kivaa puuhaa että ilman muuta teet itse ja mitäs jos pidettäis oikein sellainen neulontailta, pyydettäis Liisakin mukaan niin ja Olga-mummihan osaa tarvittaessa neuvoa muita! Miehet kanssa mukaan, nehän voi sitten vaikka keitellä kahvia ja laittaa ruokaa kun mehän ei ehditä vai mitä?
Tuumasta toimeen ja kaikki muutkin innostuivat asiasta. Päätettiin kokoontua Paavon ja Railin kotiin tällä kertaa.

Tässä onkin Harri joutunut heti töihin vyyhdinpitäjäksi kun Raili kerii langan kerälle.

Mutta nyt soi ovikello, kukahan siellä mahtaa olla?

Sieltähän tulivat uudet naapurit, Risto ja Hannele! Tämä onkin hyvä tilaisuus tutustua paremmin, nyt kun kaikki ovat koolla. Hannele on myös innokas tekemään käsitöitä ja olikin juuri hiljattain tehnyt molemmille nämä neulepuserot!
Hannele pääsi nyt auttamaan Liisaa langan kerimisessä.


Iivari-pappa siinä istuu tyytyväisenä uudessa villatakissaan, sen Olga-mummi olikin ehtinyt neuloa jo aikaisemmin. Nyt mummi kutoo itselleen ruskeasta langasta villatakkia.

Liisa tekee punaisesta ja Kaarina vihreästä, saa nähdä, kuka onnellinen sen sitten saa.

Miehet istuskelevat tällä kertaa mieluummin keittiön puolella, olohuoneen puolella kuuluu sellainen kilkatus ja kaakatus heidän mielestään. Kai sitä pitää fixata jotain syömistä, tuumaa Paavo.

Paavo, tules käymään täällä, kuuluu Railin ääni!
Paavo meni ja palasi komea villapaita päällään! Enpä olisi uskonut että Raili osaisi ja vieläpä näin nopeasti, myhäili Paavo.Eikä aikaakaan kun mummokin jo esitteli oman villatakkinsa valmiina! Kyllä nyt tarkenee!

Pian villapaitoja alkoikin valmistua kuin liukuhihnalta, kaikki saivat vuorollaan esiintyä mannekiineinä:

Harri turkoosissa paidassa

Harri vihreässä paidassa

Raili pinkissä villatakissa

Liisa pinkissä villapuserossa.

Mummo vielä esittelee vihreän puseron, kaipa sillekin vielä omistaja löytyy!
Kaikki ovat tosi tyytyväisiä, oli kova urakka mutta kyllä kannatti! Nyt sitten vaan suunnittelemaan niitä Paavon ja Railin grillijuhlia mökin valmistumisen kunniaksi! Kenenkään ei tarvitse palella vaikka tulisi vähän viileämpääkin. Pitää nyt vain löytää sopiva päivä että kaikki pääsisivät mukaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti