Sivun näyttöjä yhteensä

Translate

torstai 28. elokuuta 2014

Neulomisintoa riittää

Voisi kuvitella että olen ollut joko laiskana tai sitten aivan muissa puuhissa kun en juurikaan ole tätä blogia päivitellyt. No ei ihan niinkään, olen kyllä useampaakin minihommaa tehnyt joista nyt laitan näytille neuleita, niitä väkerrän vähän joka välissä ja varsinkin iltaisin televisiota katsellessa.
Viime keväänä jo tein aika paljon mekkoja, hameita ja puseroita joita sitten Lahden nukkismessuilla myinkin. Sukkatilannekin on melko hyvä vaikka niitäkin olen jo aika monet myynyt.

Nyt sitten vasta hokasin tehdä nukeille pikkuhousuja, jotenkin minua on häirinnyt niiden alastomuus kun usein joutuvat riisumaan ja sovittelemaan uusia vaatteita. Ensin ajattelin tehdä pikkupöksyt kankaasta ompelemalla mutta sitten kokeilin kutoa ohuella puuvillalangalla ja niistähän tuli ihan hyvät ja joustavat ja helpot pukea. Niinpä tein niitä sitten useampia samantien, lankoja vaihdellen ettei kaikille tulisi samanlaisia.


Tässä tytöt esittelevät iloisina pikkuhousujaan kun ei enää tarvitse nakuilla. Nuo vasemmanpuoleiset olen kutonut silkkilangalla, se olikin haasteellisempaa kun oli niin liukasta. Niissä on myös lahkeensuussa pieni pitsikuvio mitä ei niin kuvassa näy. Oikeastaan pitäisi olla ohkaisemmat puikot, 0,8mm tuntuivat vähän liian paksuilta.

Nyt olen innostunut myös tekemään polvisukkia, vanhojen perinteisten lisäksi. Noista liukuvärjätyistä langoista on kiva tehdä, tulee kivan raidallisia tarvitsematta vaihtaa lankaa välillä. Pitsikuvioiset ovat myös hauskoja, lapsenahan aina oli kesällä valkoisia pitsipolvisukkia.


                                        Tässä sitten vähän enemmän vaatetusta:

                                        Villatakkeja:
                                         
                                        Vielä muutama neulepaita:

                                         Mekkojakin tein jo keväällä:
                           Tämä vihreä onkin jo mennyt uudelle omistajalle, toivottavasti oli sopiva!



Kyllä kutominen on mukavaa puuhaa ja harjoitus tekee mestarin(toivottavasti)!

7 kommenttia:

  1. Heippa Maija , nyt kun näin mitä ihanuuksia olet tehnyt niin ostaisin jos on myynnissä nyt pikkuhousut vaalea väri ja valkoiset polvisukat. Mies nukelle villapaita joku tummahko väri . Ilmoita onko mahdollista ostaa .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sirkkis, tottakai myyn! Laitan sinulle viestiä!

      Poista
  2. Voi miten ihania, tosi taitavasti tehty! Oletko lukenut Susannan työhuone -blogia? Hänkin saattaisi olla kiinnostunut hankkimaan sinulta mekon... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! En ole lukenut, pitääkin mennä kurkkimaan!

      Poista
  3. Ihanuuksia kaikki, mutta varsinkin nuo pikkupöksyt! Taidanpa laittaa tilausta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anita! Kyllä voin tehdä sinullekin! :)

      Poista
  4. Hei Maija!voitko laittaa mulle osoitteesi joulukalenterivaihtoa varten sähköpostiini m.tildalainen miuku gmail.com

    VastaaPoista